Beragadt diplomások
nyelvvizsga felkészítője

Beragadt diploma megszerzéséhez angol nyelvvizsga felkészítő tanfolyam indul egyénileg, ami munka mellett is végezhető!

Már csak az angol nyelvvizsga hiányzik, hogy átvedd a diplomádat?

Szakmai angol nyelvvizsga kellene a diplomádhoz?

Akkor tanulj nyelvet és nyelvvizsgázz gyorsan!

Nincs szükség alapszintű nyelvtudásra, hallgatói jogviszonnyal is rendelkezhetsz, nem kell igazolnod az állalmvizsgádat ahhoz hogy bekerülj az angol nyelvvizsga előkészítő tanfolyamra!

Nem szükséges regisztrált álláskeresőnek lenned,hogy elkezdhesd a az angol tanfolyamot.

Igyekszem sokféle időpontot kínálni annak érdekében, hogy például munka mellett is elvégezhető legyen az angol nyelvi képzés.

A diplomamentő program célja és célcsoportja

Mi a program célja?

Az állam által támogatott nyelvi képzés segítségével azon felsőoktatásból kilépő hallgatók felkészítése a nyelvvizsgára, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapták meg az abszolutórium és záróvizsga után a diplomájukat. (alap, mester, osztatlan, egyetemi, főiskolai és doktori képzésekben) A legutóbbi adatok szerint 49 370 olyan “kvázi diplomás” van, akinek csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomához. A program államilag elismert, általános középfokú komplex típusú nyelvvizsgára készíti fel azokat, akik legalább alapszintű nyelvtudással rendelkeznek.

A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el. Jelen pályázat közvetlen célja az államvizsgával már rendelkező természetes személyek nyelvvizsgára felkészítő képzésbe vonása annak érdekében, hogy a képzés végén sikeres nyelvvizsgát tegyenek, és azt követően átvehessék diplomájukat.

A nemzetgazdaság fejlődéséhez nélkülözhetetlen a megfelelően képzett, idegen nyelvet beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező humán erőforrás rendelkezésre állása. A felsőoktatásban tanulmányokat folytatott hallgatók 20-22 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg az abszolutórium és a záróvizsga után diplomáját, jelentős részük pedig később sem szerzi meg az oklevelet.

A felsőfokú végzettséggel és nyelvtudással rendelkezők elhelyezkedési, munkahely megtartási, munkahely változtatási esélyei jelentősen meghaladják az ezzel nem rendelkezőkét. Diploma hiányában a felsőoktatásban töltött idő az egyén számára nem kamatoztatható a munkaerő-piacon, illetve a társadalom számára ennek költsége nem térül meg.

A diplomamentő program célja és célcsoportja

Nyelvvizsga hiányában elsődlegesen a diplomával még nem rendelkező, államvizsgáját hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok (természetes személyek) államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében. A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el.

Jelen pályázat közvetlen célja az államvizsgával már rendelkező természetes személyek nyelvvizsgára felkészítő képzésbe vonása annak érdekében, hogy a képzés végén sikeres nyelvvizsgát tegyenek, és azt követően átvehessék diplomájukat.

A Diplomamentő program a nyelvvizsgára felkészítő képzéseken való részvételt támogatja, B1 vagy a feletti szintről B2 nyelvi tudásszintre jutás érdekében az államilag elismert, általános, középfokú (B2) komplex, vagy írásbeli, vagy szóbeli nyelvvizsga sikeres teljesítéséért.