ANGOL tananyagok

Az oktatáshoz használt angol tankönyvek

Mint angol tanár fontosnak tartom, hogy az oktatás a legmegfelelőbb tankönyvekből történjen. Ezek a nyelvkönyvek az egész világon sikeresen bizonyították már, hogy a segítségükkel megfelelő szinten sajátítható el az angol nyelv ismerete. A tankönyvek között több speciális üzleti angol könyv is van.

A könyvek rövid ismertetése:

HeadwayEz a könyv érdekes és hasznos mind a diákok mind a felnőtt nyelvtanulók számára, mivel a hagyományos módszereket kombinálja a legújabbakkal kb. 120 órányi nyelvi anyaggal. A New Headway sorozat kötetei hat szinten (Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate és Advanced) biztosítanak megbízható tananyagot az angol nyelv tanulásához. A sorozat világsikere a tradicionális és modern nyelvoktatás módszereinek sikeres ötvözésében rejlik, mely egyaránt fejleszti a tanulók nyelvhelyességét és nyelvi kifejezőképességét. Érdekes, változatos témákon keresztül, irodalmi és publicisztikai szövegrészleteket is felhasználva tartják állandóan ébren a tanulói motivációt. Segédkönyvünk a New Headway Elementary tananyaghoz készült, és a tanulók munkáját kívánja könnyebbé és eredményesebbé tenni.

Black bird

Black Bird angol tankönyv – egy komplex Rigó utcai nyelvvizsga felkészító könyv, azoknak akik már túl vannak 400-500 órányi angol tanuláson, tehát már rendelkeznek megfelelő szókinccsel és nyelvtannal.

English Grammar in use

English Grammar in Use – Hatékony segítség az angolt tanulóknak, gyakorlóknak, vagy a nyelvvizsgákra készülőknek rengeteg gyakorló feladattal.

English File

English File – A könyv a középiskolásoknak és nyelviskolásoknak egyaránt hasznos, hiszen a friss, izgalmas témák felkeltik az érdeklődésüket. A különféle készségek gyakorlása, a kiejtés folyamatos fejlesztése mind- mind szerepet kap az angol könyvben. Hatékony segítség az angolt tanulóknak, gyakorlóknak, vagy a nyelvvizsgákra készülőknek rengeteg gyakorló feladattal.

Market Leader

Market Leader – Az angol tankönyv anyagát a Financial Times-ből vették,ezért az ötszintű könyvsorozat életszerű. Ez a könyv volt az első, amely az esettanulmányokat integráltan vezette be a nyelvtanításba.

Szóbeli feladatok – az angol emelt szintű érettségire és a nemzetközi nyelvvizsgákra

Angol érettségi feladatos-gyűjtemény - középszinten

Angol érettségi feladatgyűjtemény


A nyelvkönyv a KITEX középfokú szakmai nyelvvizsgára készülők számára nyújt gondosan összeválogatott ismeretanyagot. Fejezetei az idegenforgalom szakterületei szerint kerültek kialakításra.


A How to Pass English for Business Level 2. az LCCI középfokú- vagyis 2. szintű – angol üzleti nyelvvizsgára felkészítő könyv. A könyv önálló tanulási és gyakorlási lehetőséget jelent a középfokú LCCI angol nyelvvizsgára, mely egy egynyelvű vizsga, tehát fordítási feladatot nem tartalmaz. A gyakorlókönyvben az írásbeli és a szóbeli nyelvvizsgán előforduló feladatokat találunk. Egyrészt gyakorolhatjuk amemorandum írást instrukciók alapján, valmint az üzleti levélírási feladatot. Illetve a könyvben szövegértési feladatokat is találunk, ezekhez kapcsolódóan pedig igaz/hamis feladatokat. A gyakorló feladatok szintje és felépítése megegyezik a középfokú LCCI EfB nyelvvizsga feladattípusaival.


Az Euroexam legfontosabb célkitűzése, hogy valódi tudásodat olyan feladatokon keresztül mérje, melyek a leghétköznapibb kommunikációs helyzeteket tükrözik. A vizsgázók és felkészítő tanáraik visszajelzései alapján a közelmúltben bevezetett változások eredményeként ma egy lényegesen rövidebb, kizárólag a való életből ellesett nyelvhasználatot tükröző feladatokra épülő vizsgán mutathatod be, miként vagy képes a gyakorlatban alkalmazni angol tudásod.