KÜLFÖLDI munkavállalóknak

Óradíj
5.000 Ft
60 perc

Angol nővéreknek, ápolóknak, babysittereknek, au-paireknek

Ha külföldre szeretnél utazni, de nincs meg hozzá a magabiztos nyelvtudásod, akár egy hónap alatt átnézzük az alapokat,amikre szükséged lehet, hogy félelmek nélkül nekivághass a nagy útnak. A tananyag összeállításánál nagy figyelmet fordítottam a szókincsre,amit egy babysitter, nővér a mindennapokban használhat, akár a gyerekkel, betegekkel, vagy szülőkkel való kapcsolatban.

Hát javasoltam volna a gyors tanulást kiutazás előtt. Nem az érdekli a munkaadókat, hogy mennyi idő alatt tanulsz meg angolul, és milyen papírod van róla hanem, hogy MOST mennyire beszélsz! Hogy gondolja azt valaki, hogy az angolok, vagy bármelyik más nemzet kedvelik a mutogatós, szótározós munkavállalókat? Türelmesek ők, meg kedvesek, aranyosak, de mégis szeretnék, ha tudsz velük beszélni. Nem mindenki tudja megszokni. Nem mindenki tud beilleszkedni. Legrosszabb azoknak, akik nem beszélik a nyelvet. Idegölő tud lenni, hogy beszélnek körülötted, de nem érted. Idegesítő, hogy folyamatosan másokra van utalva. És bizony előfordulhat, hogy feladod. El sem tudod képzelni magadról, hogy valaha megszólalsz angolul.

A tapasztalatom az, hogy a legtöbben nem tanulják kint az adott ország nyelvét. Talán, ha a köszönésig eljutnak. Tudom, hogy van idejük. Lehetőségük is lenne. De nem kényelmesebb munka után elnyúlni az ágyon? Hiányzik az ambíció belőlük. Mindig csak halogatják, hogy majd holnap elkezdem, aztán valami kifogást találnak önmaguknak. Aztán majd elkezdi a legközelebbi szabadnapján, aztán nem kezdi el soha! Hónapok után se tud pár szónál többet. Mindenki úgy indul neki, hogy majd kint ráragad a nyelvtudás. Nem méz az, hogy ragadjon! Vagy gyakorlod, vagy nem. Ilyen egyszerű.